نفس عمیق

نفس هایی هست، که فقط در حضور تو عمیق اند

نفس عمیق

نفس هایی هست، که فقط در حضور تو عمیق اند

چندوقته به این نتیجه رسیدم که میوه ی ممنوعه ای که باعث شد آدمو از بهشت بیرون بندازند، سیب نبود "سیب زمینی سرخ کرده" بود!

حقیقتش تا همین دو سال پیش بین من و سیب زمینی سرخ کرده عشقی وجود نداشت، ولی بین هدیه و اون وجود داشت. بین من و هدیه هم وجود داشت. برای همین من هم تدریجاً بهش علاقه مند شدم و الان توی زندگی ما خیلی پررنگ و مکرر حضور داره!

چند وقت پیش یه برنامه ی آشپزی نگاه میکردیم ، یکی دو تا ایده از یارو گرفتیم که سرلوحه زندگانی قرار دادیم. البته بیشتر ایده های کلی بود تا مثلا دستور درست کردن یه غذای خاص. ایده اش این بود که سیب زمینی ها رو قبل از برشته کردن نیم پز میکرد. سرشار از عطر خوش لیمو و آویشن و روغن زیتون... چند بار امتحان کردیم و هر بار راضی تر از قبل بودیم. خیلی خوشحال شدیم از آشناییش! (زکات علمش رو هم که همین الان پرداخت کردم! :دی)

جالبه که بدونید پیشینه ی کشف سیب زمینی (از نظر من بعد از کشف آتیش مهم ترین کشف بشر همین بوده! ) به اروپا میرسه و در قرون وسطی بعنوان غذای مردم تنگدست شناخته میشده. ورودش به ایران هم تشریفات خاصی داشته، بعد از کشمکش های زیاد بین دربار قاجار و انگلیسی ها، درنهایت فناوری کشاورزیش به ایران منتقل میشه.

خلاصه در حال حاضر سیب زمینی سرخ کرده پای ثابت برنامه ی غذایی ما ست. تا جایی که بنده میتونم تا آخر عمرم روی رژیم سیب زمینی سرخ کرده زندگی کنم و آخ هم نگم. (نه دروغ گفتم فسنجون و زرشک پلو با مرغ هم باید باشه حتما)... خلاصه یک همچین جایگاهی در زندگانی ما پیدا کرده. البته متاسفانه هر سیب زمینی سرخ کرده ای بالاخره تموم میشه. حالا هرچقدر هم که آروم بخوریدش... این ها سختی های زندگیه :)))


نظرات (۲۰)

قژنگ بود  :)))))))))
هیچ وقت نتونسم از سیب زمینی لذت ببرم برای من حکم الهه ی چاقی رو داره !
اوممم سیب زمینی سرخ تنوری با پنیر پیتزا و آویشن که کلا یه چیز دیگه است :)
ولی خوب از اون جایی کلا سیب زمینی سرخ کردن جز تولید کربنات فراورده دیگه ای نداشت 
برا همین از جایی که از هر انگشت من یه هم می باره مادر جان رو تشویق به خرید active fry کردم 
شما هم بخورید یا اگه دارید استفاده بهینه بکنید باشد که رستگار شوید 
البته سیب زمینی جز معدود فراورده های طبیعی انگلیسی هاست که نمی خواستن مثل حق نفت ما راحت ببازنش :|
وای سیب زمینی سرخ کرده عالیه ، ولی من نهایت تلاشم و میکنم که زیاد دور و برش نباشم ، چربی خون آقای دکتر !!
یعنی تا قبل از قاجار سیب زمینی توی ایران نبوده ؟!! جل الخالق
هر سیب زمینی سرخ کرده ای بالاخره تموم میشه. حالا هرچقدر هم که آروم بخوریدش...
عالی وبد این تیکه :))

کیه ک واقعا عاشق سیب زمینی سرخ کرده نباشه:)))))
عشقتون مستداممم:))))
  • خانوم دکتر
  • :)))))))) ما هم معمولا قبل از سرخ کردن سیب زمینی رو به همراه نمک و آویشن و یه عالمه فلفل سیاه و قرمز به اضافه ی چند حبه سیر میپزیم بعد سرخ میکنیم بعدشم روش پنیر پیتزا میریزیم با سس مایونز . خیلیییییی خوشمزه میشه . پارسال ولنتاین توی وبلاگم دستور پختشو به همراه نان سیر نوشته بودم .
    منم میتونم تا آخر عمر با فسنجون و نان سیر و سیب زمینی سرخ کرده به اضافه ی خورش کرفس سر کنم خخخخخ
  • خانم هموستات
  • حتی میشه با سیب زمینی سرخ کرده ازدواج کرد در این حد خواستنیه:))
    و اون جمله ی آخر ، بدجور دلمو آتیششش زد :|
    دکترها هم علاوه بر هوش و صبرشون، قلم خوبی هم دارن :)

    پاسخ:
    شما به دکترها لطف دارید :)
    :))

    اتفاقا امروز یه روش جدید شنیدم! میگف اول پوست بگیری بعد که خلالی شد یه ذره آبپزش کنی بعد یه روز بذاری تو فریزر بعدش همونطوری یخ زده بندازیش تو روغن داغ!!! :))))
    ُسلام آقای دکتر. از وبلاگ بانوجانتان اینجا رو پیدا کردم که البته خواننده خاموش اونجا بودند و روشن اینجا...
    حس خوبی داره خوندن نوشته هاتون
    --------
    خدا روشکر من  فکر میکردم  فقط من و محمدجان هستیم که مصرف هفتگی سیب زمینی توی خونمون خیلی بالاست و سیب زمینی سرخ کرده پای ثابت وعده های غذایی مونه :)
    پاسخ:
    ممنون که روشن شدید :)
    مثلا نمی شد کلم بروکلی آپ پز مزه ی سیب زمینی سرخ کرده بده؟
    بعضی وقت ها به عدالت الهی شک می کنم!

    میبینم که اصل تعدی در ریاضیات در زندگی شما نقش مهمی داشته:دی
    هدیه سیب زمینی دوست داره، شما هدیه رو دوست دارید، پس شما سیب زمینی رو هم باید دوست داشته باشید:))))))
    اونوقت می گن ریاضیات به چه درد می خوره توی زندگی؟!! والا...اثر مستقیم داره
    سلام
    چقد سیب زمینی ناک شد این پست
    یاد پسرایی افتادم که با زنهاشون که ارایش خاص دارن میرن بیرون بعد مردای تو خیابون قشنگ از نگاه به زنه لذت میبرن
    و اون شوهره هم مثل سیب زمینی میخنده و بیخیاله
    اینارو هم میشه سرخ کرد با کچاپ خورد
    نه؟؟؟
    پاسخ:
    بارک الله شعبون کدخدا!... تو داری اینجا حیف میشی. پاشو برو نیجریه. پتانسیل عضویت گروه بوکوحرامو داری.
    سلام ...بهترین مکمل غذایی دنیاست به اعتقادم البته برای بعضی از غذا ها :))
  • میرزاده خاتون
  • یه سوال فنی بپرسم اگه شوهرمون موقع درست کردن سیب زمینی سرخ شده هی بهش ناخونک بزنه باید چی کار کنیم آقای دکتر؟ D:
    پاسخ:
    اصولا سیب زمینی های سرخ کرده موقع ناخونک زدن خوشمزه تر از حالت معمول در هنگام غذا خوردن هستند. لذا بهتره شما آرامش تون رو حفظ کنید و مانع این حرکت نشید!  :))) 
  • دختر خیالاتی
  • به نظر من مادر همه غذاها سیب زمینیه :دی
    همواره جز رژیم غذایی ما بود ه و هست. مثلا اگه بخوام از ترم یک و خوابگاه بگم باید بگم ما از ترم یک همه چی میخوردیم از همین سیب زمینی بگیر تا دم پخت ساده و تن ما هی و ماکارونی و غیره. همه این غذاها به تدریج میشه گفت نقششون کمرنگ شد در زندگیمون  ولی سیب زمینی همیشه جاودانه ماند :دی
     آفرین دکتر جان، آفرین
    خط آخر حرف دل منم بود :))))
  • هولدن کالفیلد
  • آقا توی رژیم شما قورمه (قُرمه) سبزی جایی نداره واقعاً؟
    پاسخ:
    بشرطی که دستپخت مادربزرگم باشه! :)
    من از همین تریبون استفاده میکنم و به خانم هدیه جان عزیزِ جان میگم که:
    واقعااااااا سیب زمینی سرخ شده موقع سرخ شدن یه مزه ی دیگه ای میده... من به شخصه یا سرخ نمیکنم یا نصفشو همونجا میخورم :))))))

    و ازشون عاجزانه!! تقاضا دارم اجازه بدن برادر دنتیست در کمال آرامش :دیی ناخونک بزنه :)))

    + باشد که یک نفر هم به مامان من این حرفو بزنه انقدر چش غره نره بهم :دی
    پاسخ:
    ممنونم از حمایتت :)))
    پس شما حتما باید یه سفر بری آلمان و حسابی غذاهای اونجا رو بچشی از بس مصرف سیب زمینی شون بالاست! در واقع غذای اصلی شونه
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی